Definiera ordet fattig

Så. Vem är fattig egentligen? Den som måste låna pengar av sina nära och kära för att klara sig, den som inte har något tak över huvudet, den som alltid måste oroa sig över räkningarna, den som knarkar/dricker och inte har något hem, den som får slut på pengar en vecka innan lönedag. Eller allihopa?

Det är riktigt jobbigt att definiera ordet fattig, för det finns så många som har dåligt om pengar. Därför älskar jag den hemlige miljonären.


Dag 6: 5 sanningar om dig själv

Haha livet suger ibland, jag hade skrivit FETA inlägget om detta. Så försvann det. Så nu sammanfattar jag detta.

1. Jag älskar serier. Greys anatomy, Big bang, DH, house, Californication, biggest loser, Masterchef. You namn it.
2. Jag älskar också godis och kolhydrater. Jag skulle inte vilja räkna ut mitt kaloriintag per dag, för det skulle vara alldeles för mycket. Tack Gud för bra ämnesomsättning.
3. Jag tycker att det är viktigare att sova än att plugga, för jag vet att om jag inte får 7-9 timmars sömn så kommer det där provet gå piss ändå.
4. Jag har en massa "hull" på kroppen som jag hatar. Jag säger inte att jag är tjock, men har svårt att tycka om min kropp när den ser så otränad ut. Då tänker ni säkert: men träna då!!! Jo. Jag tränar faktiskt, ibland. Men jag är ju en sucker för mat som sagt och en ge-uppare. Tyvärr.
5. Jag kan faktiskt aldrig kunna tänka mig ha barn. Jag drömde att jag var gravid några dagar innan jag fyllde 18 år och det var hemskt. Jag fattade inte vad som hände när jag fick massa bebisgrejer när jag fyllde och sen tänkte jag bara "hur kan jag ha satt mig i situationen?" och grinade som en jävla dåre för att jag trodde att jag var gravid på riktigt. Fast, jag är väl för ung än så länge för att kunna uttala mig.

Så, varsågod!


Finns inget bättre

Tänkte väl att jag skulle försöka blogga lite då. Som sagt så var vi med i tidningscupen och mitt lag åkte ur i åttondelsfinalen och Tierp lag 1 åkte ur i semin tyvärr. Men kul har det varit, trots jättelånga uppehåll mellan matcherna. 0710 spelade vi första matchen och 1325 skulle vi spela andra. 1555 spelade vi sista gruppspelsmatchen och 2200 ca (tror jag??), så det var lite drygt. Plus att klockan stod på 0415 och vi kom hem drygt 0000. Haha. Men värt det, som sagt.
Idag har jag varit sååå trött och seg, men har haft en bättre fotbollsdag. Arsenal vände 0-2 till 3-2 och för några minuter sedan gjorde Zlatan ett otroligt snyggt mål på frispark. Då får man inspiration.

Nu ska jag fortsätta lösa korsord och sen sova, är så himla trött.
Puss på er !


Dag 5: Dagens outfit

Hihi skönt. Såhär dagen efter inomhuscup


Dag 4: En bild som alltid får mig att le

Jag var brun, det var sommar och jag var på ön med några av världens bästa vänner. Det är omöjligt att inte le då!


Dag 3: En av de viktigaste personerna i ditt liv

Haha en kliché kanske? Men efter familjen så är han verkligen det. Mitt hjärta!


Födelsedagshelg

Har haft en riktigt bra födelsedag, har fått helt sjukt bra/fina/användbara saker. Dock har jag inte haft en lugn stund. På fredagen åkte jag hem från skolan 1500 och åkte tillbaka till Tierp 1625, för att sen åka till Gävle och Church Street. Kom väl hem runt 9 och gjorde i princip inget vettigt, men somnade tidigt. På lördagen hade vi träning 1330 till 1500, sen skulle jag och Gustav hem till Gustavs fina mamma på middag klockan 1600. Åkte hem till Gustav vid lite ändrade planer och såg på gladiatorerna och spelade poker. Idag åkte vi hem till mig vid 12tiden, städade, duschade och åt mat och sen slog klockan 1430 och det kom folk på födelsedagsfirande. 1700 spelade Arsenal-Man Utd och jag såg första halvlek, sen åkte jag och Tove till farmor och farfar i ett par timmar. Så nu sitter jag här med ångest över svenska provet på tisdag, uppsatsen klar imorgon och körkortsboken utläst till på tisdag. Hatar de här.

Puss på er


Dag 2: En bild på en person som vet mest om dig och en kort beskrivning

Dessa två fina tvillingar vet nog mest om mig. Dels för att jag träffar dem i princip varje dag, men också för att de är så himla bra på att fråga en om saker. Om hur man mår, hur det känns, hur livet är osv. Jag är ganska öppen av mig också, så det tog nog inte lång tid innan jag berättade min livshistoria hehehe...

Ida och Lina ❤


Vad jag vill/ska göra i år

Jag ska skaffa mig bättre vilja
Jag ska bli bättre på att utmana mig själv
Jag vill ha MVG i matte C och psykologi B
Jag ska börja övningsköra ordentligt
Jag vill ha körkort innan sommaren ...
Men jag SKA ha körkort innan 2013
Jag ska spara pengar
Jag ska jobba
Jag ska åka utomlands
Jag ska bli mer spontan och säga ja till livet
Jag ska plugga mer på vardagarna
Jag vill lära mig att laga nyttig och god mat
Jag vill bli bättre på att hålla städat
Jag vill springa tjejmilen

Vad vill och ska ni göra i år? Sätt mål. Ingen har någonsin skadats av att sätta realistiska mål.
Puss !


Dag 1: Din fb profilbild


This ain't my battle

Jag har inte orkat blogga idag. Jag hade en 9-18 dag och var huuuur trött som helst på bara 8 timmars sömn (jag sover annars 10 timmar cirkus). Åkte hem, var hemma 1830 kanske? Åt mat, åkte till Tierp 1900 för träning och landade i sängen nu. Drygt? Ja. Men jag har hunnit träna och haft körkortsteori, och nu är värsta skoldagen gjord!! Imorgon är det sovmorgon och på torsdag slutar jag 1130<333333 to die for-day! Påminn mig förresten om att skriva om en film vi såg på psykologin.

Puss på er !0


Listor

Dag 1: Din fb profilbild
Dag 2: En bild på en person som vet mest om dig och en kort beskrivning
Dag 3: En av de viktigaste personerna i ditt liv
Dag 4: En bild som alltid får mig att le
Dag 5: Dagens outfit
Dag 6: 5 sanningar om dig själv
Dag 7: 5 favorit låtar
Dag 8: Bild på en tid du saknar
Dag 9: En bild från din förra sommar
Dag 10: Gammal och ny bild på dig själv
Dag 11: Msn profilbild
Dag 12: 5 mål i livet
Dag 14: En puss- eller krambild
Dag 15: Favorit citat
Dag 16: Bild på dig och dina syskon
Dag 17: En bild som för mig betyder kärlek

Jag kände att jag också ville göra en sån här. Så vi får se när saker dyker upp, inom snar framtid hoppas jag!


Robins

Det här är en rolig människa!

Tittar ni på idrottsgalan? Annars, gör det! SVT1 nu nu nu. Personligen så hoppas jag att Hellner och damlandslaget i fotboll får något slags pris. Kanske Rolf-Göran Bengtsson har chans på nåt också?

Men puss på er så länge!


Något jag vill göra..

Något jag har fått för mig att göra är att se alla Twilight filmer. Jag har sett 1an och 2an just nu bara, men det är en början. Och då tänker ni säkert "ååh fan va efterbliven hon är, det är så 2010 att gilla Twilight" men Gud vad jag tyckte att det var lame då.
Jag tycker fortfarande att första filmen är lame. Men ja i alla fall. På engelskan skulle vi läsa en bok och jag valde "the short second life of Bree Tanner" och helvete va bra den var. Seg i början, men man ville bara gifta sig med den när man kommit in i den. Så jag ska nog läsa böckerna istället för att se filmerna.

MEN här är kruxet. På svenskan ska vi läsa 2 böcker per termin, så jag kommer aldrig hinna. Och det suger när man verkligen vill läsa någonting!!!!
Och nej, jag kan inte läsa de på svenskan för vi har olika kategorier att läsa, t.ex. under krigstider eller början på 1900-talet.

Ja ja, jag tänkte bara berätta! Puss!


Fotbollssöndag

Idag har jag sett på Swansea-Arsenal och nu tittar vi på Milan-Inter. Eftersom min pojkvän är ett Arsenal-fan och jag gillar att involvera mig djupt i saker så börjar jag också bli det, men det jag ville komma fram till var att jag skäms lite nu faktiskt. Dock har det gått väldigt bra för Swansea och de har endast förlorat mot ett av Manchester-lagen (kommer inte ihåg vilket) av storlagen. Så, jättedåligt är det inte men fan vad vi behöver få tillbaka våra spelare ifrån skador nu. Sagna, Wilshere, Arteta. 3 stycken som annars har en startelvaplats.. Och Gervinho som är i Afrika å leker. Ja ja, topp 5 lär vi komma and thats it.

Nu till italienska ligan. Jag har varit lite emot italiensk fotboll just för att vissa har en tendens att filma, och det är inget jag faller för. Men den här matchen har bjudit på mer än så. I skrivandets stund så leder Inter med 1-0, men jag hejar ändå på Milan och hoppas på dem.

Imorgon är det tänkt att jag ska gå i skolan, och i veckan ska Gustav ligga borta på jobb.. Inte alls roligt. Men det är bara att bita ihop så är han snart hemma igen.

Nu ska jag borsta tänderna och sen gosa upp i G's famn! Uhlala.
Puss på er


Fotbollslördag

Idag och imorgon är det fotboll på TV, guldvärt. Vi har egentligen fotbollsträning också men eftersom jag fortfarande är sjuk så skippar jag det.

Idag skulle jag behöva göra någonting roligt kände jag, så snart är det dags för bakning!! Yay :)

Puss


Fredag

Snart ska jag iväg och hämta fysikböckerna i skolan, eftersom vi har fysikprov på måndag. Usch vad jag inte vill ha fysik, men snart är det bara att bita tag i b-kursen.

Idag är det fredag och jag vill såååå gärna mysa med mitt hjärta. Men eftersom han också är sjuk nu så vet jag inte om det är den bästa idén.
Ja ja, puss så länge


Träning

Yaay min statistik börjar komma upp till sin vanliga höjd igen, thank you for that!

Vet ni vad jag blir motiverad av? Träningsbloggar. Jag gillar verkligen att läsa bloggar av den genren, det får mig verkligen att vilja också. Så jag tänkte bjussa på mina bästa tips !

• http://linabjorkskog.com - en blogg men enkla och underbara övningar att göra hemma, hittade den av en slump på internet.
• http://gustafollas.com - också en blogg hittad av en slump, den här killen tävlar i fitness five. Jag vet dock bara på ett ungefär vad det går ut på, men läs hans blogg så kanske ni vet sen, hihi.

Sen skriver två av mina vänner just nu om deras träning.
• http://matildalofgren.devote.se - Matilda har alltid varit engagerad när hon givit sig in på något, och här får ni följa hennes vardag av träning och kost.
• http://fitnessguru.se/antonkelmendi - Anton har nyss kommit in i bloggbranschen, men jag lovar, den här bloggen är värd att läsa.

Hoppas ni också får motivation och inspiration och släng iväg någon kommentar för att ge dem det!!
Puss


"vet du inte vem jag är?"

Haha, läser ni Dennis M:s blogg? Han har varit en jäkel på att provocera på sistone med att bl.a. skriva ut slutet på Twilight. Det tyckte jag dock bara var roligt, men idag hittade jag en grej som var ännu roligare.

Han hade varit på pressbyrån och skulle betala med American Express (jag vet inte hur det funkar, men tydligen så behöver man leg) och han hade inget leg med sig. Men då drar han till med kommentaren "vet du inte vem jag är?" haha. Det är kommentarer som Obama, Bill Gates och Beyoncé får använda, inte någon svenskbloggare haha. Och jag vet att sånt här inte ska nå till en, men jag fann det bara så komiskt.

Det är som om någon, som jag visste var över 18 år, ville köpa snus av mig på mitt sommarjobb men inte hade leg med sig. Jag måste ju fråga om leg, det är mitt jobb.

Hoppas ni fann det lika komiskt som jag gjorde och skrattade tills magen värkte :)
Puss


Mitt i natten

Here we go again.
Vaknade för kanske 30 min sen, hostar och hostar och hostar. Är törstig, men för svag och illamående för att lyfta på glaset och dricka. Varmt om huvudet, kallt resten. Orkar verkligen inte gå upp för hostmedicin, så jag kommer ligga vaken ett tag. Och mitt munsår gör så jävla ont och spricker upp varje gång jag hostar.

Buhu, synd om mig va?
Nog om det i varje fall.

Måste nog försöka sova nu, sömn är trots allt den bästa medicinen.
Godnatt mina fina!


Amor

Ab imo pectore - "Av hela mitt hjärta"




Snart 11 januari

Hej.
Hur mår ni?
Jag mår relativt bra. För allting är ju relativt, så om vi jämför med barnen i Afrika så mår jag kanske jättebra. Eller? Ja ja. Och oj va utnött barnen i Afrika är, drar alla över en å samma kam. Inte för att jag inte tycker att det är synd om mer än hälften av dem. Men det är synd om barn i Sverige å. Och i Nordkorea. Fast det är ju kanske en större mängd i Afrika? Äsch vi släpper det.

Så, när jag gick på lov så hade jag några få enkla saker att fixa innan skolan började: 2 bokrecensioner (en engelsk, en svensk), en uppsats om kärnkraftverk och kompletteringsuppgifter för att klara G i fysik.
Kompletteringsuppgifterna gjorde jag ganska tidigt, trots att de var på alldeles för hög nivå för ett G. T.ex. "vilket tryck känner ditt huvud om du står helt vanligt?" eeeeh okej tänkte jag och skrev inget alls. Kom igen liksom... Okej det finns säkert en jävla formel, men sen fortsatte den där uppgiften med ett à), ett b), ett c) och ända ner till f). Då ser inte uppgiften alls inbjudande ut. Men jag gjorde 11 av 12 och sen var jag klar, ganska schysst med kompletteringsuppgifter ändå. Och nej jag är inte mongo i huvudet när det gäller fysik, jag har bara dåligt med motivation ibland och bra ibland. Precis som livet, bra ibland och dåligt ibland.
Sen gick jag över till uppsatsen (som förövrigt var på engelska), och det gick väl bra i början. Tills det kommer svåra ord inom kärnkraften på svenska, då jävlar är de svåra på engelska också. Samt att vi redan gjort en muntlig redovisning om detta, och jag har riktigt dåligt uttal på engelska. Men tänkte ändå "fan va bra det här gick" så får man G+. Då vill man bara skjuta sig själv, men det går ju alltid att träna upp språket som tur är.
Den engelska bokrecensionen blev klar idag, och jag blev faktiskt ganska nöjd. Visst, den är hoppig och har troligtvis inte alltid rätt grammatik. Men allt över G är bra, det är faktiskt godkänt.
Den svenska bokrecensionen är halvklar och det är Flugornas Herre jag ska recensera. En stoooor klassiker som är hyllad och älskad av många. Vilket gör det pissvårt att recensera, för det finns så många ord sagda om den. Men det löser sig det också.

Jag vet faktiskt inte vad jag ville få fram.. Kanske självömka mig själv lite. Fast det har jag väl inte rätt till, eller? Det är ju trots allt bara mitt fel ifall uppgifterna blir dåliga eller inte lämnas in i tid, för det är min motivation som flackar. Jag ville nog knipa igen käften på alla som tycker att natur är någon hårdare linje än någon annan. Man läser väl lika många kurser? Eller i alla fall lika många poäng. Jag har många gånger klagat på natur, men det är ju helt mitt val också. Trots att jag nu inser att jag skulle gått sam är mitt egna fel. Usch.

Jag har även arbetat med ett jävla irriterande munsår hela jävla lovet. Och dum som jag var tänkte jag "äh jag är bara torr" och smorde in läpparna med läppsyl. Vilket gjorde att det spred sig och det har varit en jävla kamp att få bort dem. Men snart så kanske... Peppar peppar.

Har ni sett att Henry är tillbaka i Arsenal i två månader? Så jävla soft och klart som fan att han drämmer i och gör mål första matchen han spelar. Tänk om man var en sån fotbollsspelare. Fast jag gillar nog verkligen fotboll mer när jag får titta än att spela. Usch man blir ju bara nervös. Fast ja, det är ju en skön känsla å. Sen flyter allt på som vanligt.. Har stökigt rum, som vanligt. Kan inte sova utan sovsällskap, som vanligt. Har skolångest, som vanligt haha.

Nej jag kanske ska avrunda? Tror ingen läste hela, men good work om ni gjorde det! Ni är härmed mer kunniga om mitt liv :)

Love bitches

Förresten. Antingen vill jag ha sommar, eller snö.
Ph1: tylösaaaaand. Som vi inte ska till i år..
Ph2: skidspåret med min älskade ginger förra året vid cirkus den här tiden


3 januari

Herregud vad det suger att lovet är slut om en vecka. Jag behöver minst tre veckor till för att orka med livet.

Igår var jag dock skittaggad på livet och tänkte att jag skulle satsa stenhårt på skola och fotboll. Att all tid skulle gå åt till det. Men sen slog det mig: pojkvän, vänner, körkort. Hur fan ska jag hinna det då? Jag är inte en sån som gör 100 saker halvdant utan hellre 1 sak helhjärtat. Så då tappade jag all tro igen.

MEN jag är fortfarande peppad, vilket är gutt. Jag klarar mig nog med nöd å näppe :)

Nu ska jag läsa ut mina böcker från förra terminen så att jag skriver dessa jävla bokrecensioner någon gång så att jag kan komma igång med nästa.

Puss på er!


RSS 2.0